Developing Artists (Palestina)
Lokacija: Intimni oder GT22
Mesto: Maribor
Trajanje: 75 min

Datum: 18. 5. 2019
Ura: 20.00

And Here I Am je epsko popotovanje borca, zapornika in begunca iz palestinskega Zahodnega brega ter iskanje identitete in samoodkrivanje obenem. S prepletanjem dejstev in fantazije, tragičnosti in komičnosti skozi prvo in drugo palestinsko intifado sledimo protagonistu Ahmedu Tobasiju in njegovi transformaciji od oboroženega uporniškega borca do umetnika, od Palestine do Norveške in nazaj. Skozi serijo tragikomičnih epizod nas prepelje v osrčje stiske, boja in protislovij mladega palestinskega človeka, ki je odraščal pod okupacijo, in njegovega prizadevanja za dosego pravega pomena svobode. Besedilo je po motivih Tobasijevega življenja zapisal večkrat nagrajeni pisatelj Hassan Abdulrazzak.

Predstavi sledi pogovor z ustvarjalci.

Avtor besedila Hassan Abdulrazzak
Izvajalec Ahmed Tobasi
Režiserka Zoe Lafferty
Scenografinja Sarah Beaton
Oblikovalca luči Jess Bernberg, Andy Purves
Oblikovalec zvoka Max Pappenheim
Koreograf Lanre Malaolu
Prevajalec Eyas Younis

 

Galerija

Lokacija: Intimni oder GT22
Mesto: Maribor
Trajanje: 75 min

Datum: 18. 5. 2019
Ura: 20.00

Vstopnice za posamezne dogodke je možno kupiti od 1. do 18. 5. v festivalskem centru Urban Garden na Ulici kneza Koclja 6 in v spletni prodaji na vstopnice@prestopi.si (spletni nakup vstopnice je možen vsaj en dan pred dogodkom).

Vstopnice bo možno kupiti tudi na prizoriščih posameznih dogodkov eno uro pred začetkom, če bodo še na voljo. Rezervacije vstopnic niso možne.