Moment, Zavod EN-KNAP (Slovenija)
Lokacija: Amfiteater II. gimnazije Maribor
Mesto:
Trajanje: 75 min

Datum: 15. 5. 2019
Ura: 18.00

Če ne misliš, da si najboljši igralec, nehaj igrati. Če ne misliš, da delaš najboljšo predstavo, je ne delaj. Če misliš, da razpisa ne boš dobil, ga ne piši. Heroj 2.0 govori točno o tem, ne gre za vprašanje vere, ampak za popolno in slepo prepričanje, da Heroj 2.0 JE predstava vseh predstav.
Vse, kar imata, vse, kar jima preostane na poti do triumfa, sta onadva, z ramo ob rami. Praznina, luč in dva igralca. Heroja. Oba sta glavna junaka. Oba se borita za svoje mesto pred publiko, izbira sredstev ni vprašanje. Brezkompromisno, preko vseh ovir do vrhunske stvaritve, mojstrovine, remek dela.

Glavna tema predstave Heroj 2.0 je ambicija. O njej govorimo skozi problematiziranje gledališča. Kako ga delamo, kako ga gledamo, kako ga izvajamo. Metagledališkost je iskrena in vključujoča. Dva izvajalca, ki delata vse sama. Njun pristni in duhoviti modus operandi postane njun gledališki modus vivendi.

Avtorja in izvajalca Uroš Kaurin, Vito Weis
Dramaturginja Katarina Stegnar
Oblikovalec videa Boris Bezić
Oblikovalka glasbe in korepetitorka Lea Čehovin
Fotografinja Nada Žgank
Produkcija Moment
Koprodukcija Zavod EN-KNAP

 

Lokacija: Amfiteater II. gimnazije Maribor
Mesto:
Trajanje: 75 min

Datum: 15. 5. 2019
Ura: 18.00

Vstopnice za posamezne dogodke je možno kupiti od 1. do 18. 5. v festivalskem centru Urban Garden na Ulici kneza Koclja 6 in v spletni prodaji na vstopnice@prestopi.si (spletni nakup vstopnice je možen vsaj en dan pred dogodkom).

Vstopnice bo možno kupiti tudi na prizoriščih posameznih dogodkov eno uro pred začetkom, če bodo še na voljo. Rezervacije vstopnic niso možne.