Moment (Slovenija)
Lokacija: Intimni oder GT22
Mesto: Maribor
Trajanje:

Datum: 11. 5. 2019
Ura: 20.00

Romantiziranje »dobrih starih časov« ljudje ritualiziramo enako kot idealiziranje »svetle prihodnosti«. Nostalgija in utopija trčita v kaotičnosti sedanjega trenutka, v katerem živimo, pri čemer se razpršenost neštetih perspektiv, resnic in identitet kaže v pomanjkanju in nezaupljivosti do skupnega in javnega. Kako torej misliti ali celo živeti utopični trenutek v sedanjosti in prihodnosti? Sledi in dokaze življenja odlagamo na smetišče nekega distopičnega centra za ponovno uporabo. Posamezniki pa partikularno iščemo svetove, skozi katere osmišljamo lastno bivanje. Predstava uporablja arhiv osebnih predmetov iz vsakdanjega življenja in ustvarja intimna okolja osebnih spomenikov, ki se reflektirajo v širšem družbenem kontekstu. Dialog med zasebnim in javnim se je skrčil na birokratski aparat, ki lahko misli zgolj sam sebe. Res je zapleteno. Res bi radi naredili »pravo stvar«. Res nočemo »zajebat«. Res je zapleteno.

Ustvarjalci Nika Bezeljak, Miha Blažič – N’toko, Andrej Firm, Barbara Kukovec, Petra Veber
Produkcija Moment

 

Lokacija: Intimni oder GT22
Mesto: Maribor
Trajanje:

Datum: 11. 5. 2019
Ura: 20.00

Vstopnice za posamezne dogodke je možno kupiti od 1. do 18. 5. v festivalskem centru Urban Garden na Ulici kneza Koclja 6 in v spletni prodaji na vstopnice@prestopi.si (spletni nakup vstopnice je možen vsaj en dan pred dogodkom).

Vstopnice bo možno kupiti tudi na prizoriščih posameznih dogodkov eno uro pred začetkom, če bodo še na voljo. Rezervacije vstopnic niso možne.