Via Negativa, Zavod Sploh (Slovenija)
Lokacija: Intimni oder GT22
Mesto: Maribor
Trajanje: 150 min

Datum: 15. 5. 2019
Ura: 20.00

Sorry je raziskava in predstava o odnosu. Predstavo je navdihnilo delo francoskega filozofa Michela Serresa, Parazit. V njej zagovarja teorijo, da je parazitizem edino možno naravno razmerje. Torej tisti, ki daje, deli, ustvarja, ponuja. In tisti, ki ne dela ničesar od tega, ampak samo jemlje. Se zažira, izkorišča, ničesar ne da in ničesar ne ustvari.

V času poveličevanja brutalne moči, prevar, manipulacij in diktata družbenih struktur je parazita težko prepoznati, predvsem pa nihče noče biti parazit, zajedavec, lenoba, odžiralec. Postavlja se vprašanje, ali je parazitizem edini pravi temelj narave ali pa mogoče kar pogoj za kakršnokoli razmerje?

Avtorica ideje Anita Wach
Snovalca in razvijalca performansa Anita Wach, Grega Zorc
Avtor uprizoritvenega koncepta in umetniški vodja Bojan Jablanovec
Oblikovalec zvoka Andrej Fon
Izvajalci Anita Wach, Grega Zorc, Andrej Fon
Producentka Špela Trošt
Vodja odnosov z javnostjo Sara Horžen
Produkcija Via Negativa, Zavod Sploh
Koprodukcija Festival Body/Mind
Podpornika Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, Mestna občina Ljubljana

 

Galerija

Lokacija: Intimni oder GT22
Mesto: Maribor
Trajanje: 150 min

Datum: 15. 5. 2019
Ura: 20.00

Vstopnice za posamezne dogodke je možno kupiti od 1. do 18. 5. v festivalskem centru Urban Garden na Ulici kneza Koclja 6 in v spletni prodaji na vstopnice@prestopi.si (spletni nakup vstopnice je možen vsaj en dan pred dogodkom).

Vstopnice bo možno kupiti tudi na prizoriščih posameznih dogodkov eno uro pred začetkom, če bodo še na voljo. Rezervacije vstopnic niso možne.