Dafa Puppet Theatre (Jordanija, Češka)
Lokacija: Muzej narodne osvoboditve Maribor
Mesto: Maribor
Trajanje: 90 min

Datum: 17. 5. 2019
Ura: 15.00 & 18.00

Dokumentarna, osebno izpovedna, solo lutkovna predstava za osem gledalcev je istočasno tudi kulinarično doživetje. Povezuje življenjske zgodbe in družinske pripetljaje Palestinca, rojenega in vzgojenega v največjem begunskem taborišču v Jordaniji. Z ustvarjanjem intimnega vzdušja so gledalci povabljeni v zgodbo o družini, njihovih medsebojnih odnosih in upanju. Predstava na subtilen način in z izjemno preciznostjo povezuje umetnost in življenje, kreacijo in stvarnost, intimno in javno.

Husam Abed je palestinski lutkar, glasbenik in socialni delavec, živeč med Ammanom in Prago. Na oddelku za alternativno in lutkovno gledališče na praški akademiji DAMU je magistriral iz režije. Je ustanovitelj Dafa Puppet Theatre ter drugih združenj in festivalov. Znotraj tega nastopa ter vodi delavnice pripovedovalstva in lutkarstva za otroke in mladino v številnih državah, večinoma pa v begunskih taboriščih in ogroženih predelih po Jordaniji. Režira lutkovne predstave in sodeluje z umetniki raznih narodnosti.

Režiser in izvajalec Husam Abed
Scenograf in lutkovni tehnolog Réka Deák
Dramaturg Marek Turošík
Mentorji Jiří Havelka, Robert Smolík, Marek Bečka
Produkcija DAMU, Češka Republika

 

Galerija

Lokacija: Muzej narodne osvoboditve Maribor
Mesto: Maribor
Trajanje: 90 min

Datum: 17. 5. 2019
Ura: 15.00 & 18.00

Vstopnice za posamezne dogodke je možno kupiti od 1. do 18. 5. v festivalskem centru Urban Garden na Ulici kneza Koclja 6 in v spletni prodaji na vstopnice@prestopi.si (spletni nakup vstopnice je možen vsaj en dan pred dogodkom).

Vstopnice bo možno kupiti tudi na prizoriščih posameznih dogodkov eno uro pred začetkom, če bodo še na voljo. Rezervacije vstopnic niso možne.