Trigger showcase

14. – 16. maj

Trigger je nov »predstavitveni« festival, namenjen preglednemu seznanjanju z neodvisnimi uprizoritvenimi umetnostmi v Sloveniji in oblikovan tako, da ponuja izbor najdrznejših gledaliških predstav sezone. Vabimo vas k sodelovanju pri predstavljanju najboljšega ter spoznavanju živega in navdihujočega polja neodvisnih odrskih umetnosti v Sloveniji.

Predstavitveni festival organizirajo raznovrstni neodvisni producenti: odvijal se bo tako v Ljubljani kot Mariboru na različnih odrih in ponudil obiskovalcem edinstveno priložnost, da se pobliže seznanijo s slovensko sceno neodvisnih odrskih ustvarjalcev, se pogovarjajo s producenti in umetniki ter spoznajo še ostale gledališke programerje.

16. 5. 2019 / 20.00 / Amfiteater II. gimnazije Maribor

Alien Express: Drugi let
Flota Ljubljana, Flota Murska Sobota (Slovenija)

Kam (še) poleteti? Po uspešnem prvem vzletu se enigmatični gibalni dvojec Alien Express (Gašper Kunšek, Žigan Kranjčan) znova vrača na oder. Tokrat v okrepljeni glasbeni zasedbi didžeja SunnySun, jazzista Kristijana Kranjčana, gverilski svetlobni intervenciji Boruta Bučinela in zvočni pokrajini Jureta Vlahovića. Drugi let med drugim odpira vprašanja umetniškega navdiha ter kreativne, življenjske energije – od kod prihaja in kam gre?

15. 5. 2019 / 20.00 / Intimni oder GT22

Sorry
Via Negativa, Zavod Sploh (Slovenija)

Sorry je raziskava in predstava o odnosu. Predstavo je navdihnilo delo francoskega filozofa Michela Serresa, Parazit. V njej zagovarja teorijo, da je parazitizem edino možno naravno razmerje. Torej tisti, ki daje, deli, ustvarja, ponuja. In tisti, ki ne dela ničesar od tega, ampak samo jemlje. Se zažira, izkorišča, ničesar ne da in ničesar ne ustvari.

15. 5. 2019 / 18.00 / Amfiteater II. gimnazije Maribor

Heroj 2.0 – Predstava vseh predstav
Moment, Zavod EN-KNAP (Slovenija)

Če ne misliš, da si najboljši igralec, nehaj igrati. Če ne misliš, da delaš najboljšo predstavo, je ne delaj. Če misliš, da razpisa ne boš dobil, ga ne piši. Heroj 2.0 govori točno o tem, ne gre za vprašanje vere, ampak za popolno in slepo prepričanje, da Heroj 2.0 JE predstava vseh predstav.