DELAVNICA OSNOV BURLESKE IN AKROBATIKE

DELAVNICA OSNOV BURLESKE IN AKROBATIKE

Kako je predstava La Fuite/Beg postala akrobatska burleska in kako lahko zgodbe o svetu v tem jeziku uprizorimo tudi mi

Trajanje: 60 minut

Avtor in izvajalec: Matias Pilet

O delavnici:

Delavnico bo vodil Matias Pilet, soavtor predstave La Fuite/Beg. Matias bo z udeleženci pod drobnogled vzel dele predstave. S prepletanjem akrobatike in burleske bo poskušal pokazati, kako lahko akrobatika ustvari jezik, s katerim lahko pripovedujemo zgodbe in opisujemo stanje sveta.

Delavnica je brezplačna, potrebne pa so prijave do 17. 5. na e-naslov info@moment.si.

O avtorju in izvajalcu:

Avtor in izvajalec Matias Pilet se je izobraževal na Nacionalni šoli za cirkuške umetnosti v Rosnyju v Franciji. Privlačita ga akrobatika in ples. Po nastopu v filmu Parade (2012) Oliviera Meyrouja Matias leta 2012 začne turnejo z Nos Limites v koreografiji Radhouanea El Meddeba in Acrobates s Stéphanom Ricordelom in Olivierom Meyroujem. Z Olivierom Meyroujem sodeluje pri akrobatskem solu TU (2015), La Fuite (2017), Terabak de Kyiv (2018), Les Aventures d’Hector (2021), Anjalousia (2022) in nastajajoči Huellas (2023–2024). Matias Pilet se udeležuje tudi plesnih delavnic gaga.

Delavnico omogoča Teatroskop, program francoskega Ministrstva za zunanje in evropske zadeve, francoskega Ministrstva za kulturo in pariškega Francoskega inštituta.

Na sporedu:
19. maj 2023 ob 17:00
Lokacija: Vetrinjski dvor
Trajanje: 60 minut
Vstop prost