GODZILLA TRIBUTE BAND

GODZILLA TRIBUTE BAND

O predstavi:

Godzilla je kraljica pošasti in je ena največjih ikon pop kulture nasploh. Prvič se je pojavila v japonskem filmu režiserja Ishira Honde leta 1954 in do danes so o njej posneli šestintrideset filmov, ustvarili številne videoigrice, pojavljala pa se je še v stripih, romanih in TV-nanizankah. Predstava izvorno Godzillo jemlje kot poezijo in referenčno točko za vse strahove, uničenja in skorajšnje konce … skorajšnje. Ker ni konec, dokler ni konec. In dokler ni konec, je vse strahove, uničenja in skorajšnje konce moč spremeniti v njihovo nasprotje.

Godzilla Tribute Band je kolektiv, zbran zato, da reši svet. Zato, ker si ga želi. Zato, ker ga mora. Oni so varuhi šibkejših, pozabljenih in narobe razumljenih. So motika družbenih sprememb. So pripovedovalci zgodbe, ki jo morajo deliti s preostalim svetom. In svetu ne preostane drugega, kot da jim prisluhne. In končno odraste.

Odmevi v medijih:

Godzilla Tribute Band ni toliko poklon temu japonskemu antiheroju kot pa fantastičnosti in neverjetnosti domišljije in preseganju mej logičnosti, smiselnosti, urejenosti in elitistično obarvane resnobnosti, ki tako pogosto zaseda slovenski oder.

Maša Radi Buh, Neodvisni, 2022

O avtorjih:

Člani Godzilla Tribute Banda prihajajo iz različnih okolij, prežeti z raznolikimi izkušnjami, polni iskrivih idej in svetlikajočih se dovtipov, ki so jih – v iskanju čim bolj potentne komunikacije z občinstvom – med seboj neusmiljeno prepletali. Ustvarjali so glasno, a kolektivno, tako kot je to tudi sicer značilno za produkcije Momenta.

Nastopajoči in soavtorji: Maja Poljanec Nemec, Miha Bezeljak in Zoran Petrovič

Režija: kolektiv GTB

Dramaturgija: Marek Turošík in Nuša Komplet Peperko

Soavtorstvo vizualne podobe: Katarina Cakova

Oblikovanje svetlobe: Gašper Bohinec in Andrej Firm

Izdelava scene, rekvizitov in nekaterih glasbil: kolektiv zavoda Razvoj Maribor

Na sporedu:
18. maj 2023 ob 19:00
Lokacija: Intimni oder GT22
Trajanje: 55 minut