LA FUITE/BEG

LA FUITE/BEG

O predstavi:

Ta kratka cirkuška forma na novo izumlja figuro klovna, ki je poskrbel za slavne ure nemega filma. Otroci in odrasli se smejimo temu, kar mu pade na glavo, zabava nas tako njegova krhkost kot njegova sposobnost, da se reši iz nerešljivih situacij.

Torba na hrbtu, on teče. Potepuh, begunec, včerajšnji ali današnji, se sooča z ovirami, ki jih na njegovi poti seje življenje. To fizično akrobatsko delo prikazuje ponoreli svet, v katerem je človek trpinčen. V njem pa lik utopista, ki sanja o boljšem svetu. Matias Pilet z gracioznostjo in nedolžnostjo uteleša tega poteptanega junaka. Akrobat, pantomimik, plesalec, ki ga odlikuje izbira minimalnih sredstev, ki se nas dotaknejo.

VSTOP PROST.

Odmevi v medijih:

Nepozabna predstava, ki spominja na dela Busterja Keatona.”

Thierry Voisin, Telerama, 2018

Ta predstava, ki je tako filozofska kot smešna, na novo izumlja figuro klovna skozi pantomimo in akrobatske vložke, ki jih izvaja lik naravnost iz nemega filma, ki skuša pobegniti … iz šotora!”

Gérald Cordonier, 24 heures, 2019

 

O avtorjih:

Avtor in režiser Olivier Meyrou se je izobraževal na FEMIS, francoski nacionalni filmski šoli, je filmski ustvarjalec in režiser ter dobitnik francoske nagrade “Villa Médicis hors les murs”. Avtor in izvajalec Matias Pilet pa se je izobraževal na Nacionalni šoli za cirkuške umetnosti v Rosnyju v Franciji ter na Académie Fratellini pri Alexandru Fournieru. Privlačita ga akrobatika in ples.

Skupaj sodelujeta od leta 2010 in od takrat sta ustvarila več filmov in predstav: TU, La Fuite, Anjalousia in nastajajočo Huellas.

Nastopajoči: Matias Pilet

Režija: Olivier Meyrou

Avtorstvo: Matias Pilet in Olivier Meyrou

Tehnično vodstvo: Jules Pierret

Produkcija: Lyévine-Marie Chevalier

Podporniki: L’Agora (Boulazac, Francija), Villa Médicis (Rim, Italija), Palacio Pancas Palha (Lizbona, Portugalska), Companhia Olga Roriz, Le Quai (Angers, Francija), Sébastien Savine, Arthur Chavaudret, Pierre Marie Lazaroo

Na sporedu:
19. maj 2023 ob 13:00
Lokacija: Glavni trg
Trajanje: 45 minut
Vstop prost