PANFLUTES AND PAPERWORK/PANOVE PIŠČALI IN PAPIROLOGIJA

PANFLUTES AND PAPERWORK/PANOVE PIŠČALI IN PAPIROLOGIJA

O predstavi:

Panove piščali in papirologija je duet posameznikov, ki se drug drugemu približujeta vsak s svojega konca. Je duhovita, očarljivo lahkotna predstava, ki se brezkompromisno podaja v globine slehernega odnosa onstran togih pravil in stereotipov medsebojne interakcije. V slabi uri želita koreografinja Ingrid Berger Myhre ter skladatelj Lasse Passage Nøsted drug z drugim in z vsemi nami deliti vse, kar premoreta, tudi svoj talent.

Po predstavi sledi pogovor z ustvarjalci.

V sodelovanju s Festivalom Drugajanje (Bunker, II. gimnazija Maribor).

Odmevi v medijih:

“Odnos med koreografinjo in skladateljem oblikujejo igra, veselje, vprašanja, pesmi in kitara v fizičnem pogovoru s subtilnim humorjem, muzikalnostjo, ironijo in – sredi vsega tega – nekakšno skrivnostnostjo v predstavi, ki je drugačna od vseh drugih.”

Ingela Brovik, Danstidningen, 2020

O avtorjih:

Ingrid Berger Myhre je norveška koreografinja in performerka, ki trenutno živi v Bruslju. Magistrirala je iz koreografije v okviru programa ex.e.r.ce, ki se izvaja na Choreographic Centre v Montpellieru v Franciji, in pozneje sodelovala v programu Research Studio’s na P.A.R.T.S.

Lasse Passage je umetnik svobodnega duha z raznoliko glasbeno produkcijo. V zgodnjih 2000. se je preselil na Nizozemsko, kjer je študiral elektroakustično kompozicijo. V zadnjih nekaj letih je vzporedno z aktivnim delovanjem na področju sodobne glasbe na Norveškem ustvaril zanimivo kariero kantavtorja z intenzivnimi turnejami po Evropi.

Nastopajoča: Ingrid Berger Myhre in Lasse Passage

Glasba: Lasse Passage in Ingrid Berger Myhre

Oblikovanje svetlobe: Edwin van Steenbergen

Oblikovanje prostora: Alex Zakkas

Svetovanje: Merel Heering in Alex Zakkas

Partnerji: Arts Council Norway, Dansateliers Rotterdam (NL), Black Box Teater (NO), CSC Bassano Del Grappa (IT), WP Zimmer (BE), P.A.R.T.S., Rimi/Imir Senter for Scenekunst, Moving Futures Festival, FPK Nieuwe Makers Regeling

Na sporedu:
15. maj 2023 ob 18:00
Lokacija: Amfiteater II. gimnazije Maribor
Trajanje: 50 minut