Imagine-toi/Predstavljaj si

Vstopnina znaša 5 evrov. Vstopnice so na voljo na spletu in na prizorišču eno uro pred dogodkom.

 

Sodobna klovnska predstava o neslutenih svetovih junaka epskih razsežnosti

Voda kaplja, koraki se bližajo. Začelo se bo! Moteče piskanje in ropotanje na oder zalučata bitje neobičajnega videza, nekakšno mešanico Busterja Keatona, Mesečnika Pierrota (iz melodrame Arnolda Schoenberga) in prehitro zraslega Ostržka. Nenavaden, nežen in naiven lik v prekratkih hlačah in smešnem klobuku začne pometati prizorišče, ko ugotovi, da ga opazujemo … Na praznem odru, brez trikov, brez rekvizitov. S pantomimo in proizvajanjem zvokov ustvarja svet pošasti in princes, svet nežnosti in čustev. Če kaj potrebuje, si to izmisli. To je predstava, ki naslavlja to, kar je v človeštvu najlepše, najbolj čarobno, najbolj dragoceno – otroštvo. V tej predstavi se vanj z navdušenjem vrnemo.

Predstava že več kot desetletje gostuje po najrazličnejših koncih sveta in je delo Juliena Cottereauja, nekdanjega vodilnega klovna pri Cirque du Soleil. Primerna je za otroke in odrasle.

Julien bo v okviru Prestopov vodil tudi dvodnevno masterclass klovnsko delavnico Delati z nevidnim. Delavnica je namenjena uprizoritvenim ustvarjalcem s predhodnimi izkušnjami. Več informacij o delavnici in prijavi najdete tukaj.

Režiserjev komentar:
Vedno sem se počutil, kot da gledam Julienov svet skozi ključavnico. Da ne bi zmotil tega, kar sem opazoval. Njegov ekosistem je krhek. Napolnjen je s pesmimi, zvoki, kretnjami, gibi brezimne lepote. Zato sem moral k režiji pristopiti nevsiljivo in previdno. Izpostavil sem le kvalitete prijateljstva, ki naju veže že več kot 10 let. Oba sva s smehom oblikovala praznino. Svoje otroške risbe sva znova obarvala s kredo sanj. Predvsem pa sva bila vesela, da sva skupaj ustvarjala. Na odru ni ničesar, ni besed. Vse je skicirano s kretnjami in z neusmiljeno natančnostjo zvokov. Pripetljaji se dogajajo z glasbo v ozadju ali v popolni tišini. Vse v okvirju zgodbe o ogru, zatiranemu fantu, princesi, lačnih psih in blaznih pošastih. Pravzaprav gre za zgodbo o osvoboditvi, potrditvi otroka v nas. O tem malem človeku, ki velikega skriva s svojim smehom in radostjo.
Erwan Daouphars, režiser

***

V skladu z odloki vlade je udeležba na kulturnih dogodkih dovoljena osebam z negativnim testom na covid-19, cepljenim ali prebolevnikom. Za otroke to pravilo ne velja.

Upoštevati moramo priporočila glede vzdrževanja medosebne razdalje, pravilnega nošenja maske, higiene rok in higiene kašlja.

***

Scenarij in igra: Julien Cottereau
Režija: Erwan Daouphars
Zvok: Areski Lukas
Luč: Idalio Guerreiro
Produkcija: Little One

Mesto: Maribor
Trajanje: 1 ura in 20 minut
Na sporedu:
9. julija 2021 ob 21:00
Avditorij LGM