Klovnska delavnica

Klovnska delavnica: Delati z nevidnim

Uvod v svet klovnovstva, pantomime in zvočnih učinkov
10. in 11. julija 2021, od 10.00 do 13.00 in od 14.00 do 17.00
Intimni oder, GT22

Julien Cottereau je francoski pantomimik, ki je dvanajst let deloval v artistični skupini Cirque du Soleil. Na Prestopih ne sodeluje zgolj s solo predstavo Imagine-toi (Predstavljaj si), v kateri ga mediji označujejo kot naslednika Charlieja Chaplina in Busterja Keatona, temveč tudi z dvodnevno delavnico.

Zakaj še ena delavnica? Da obiščete deželo polomij! Da se dotaknete alkimije klovna, čarovnika občutkov, ki vse človeške neumnosti pretvori v poezijo. Bodite previdni, dame in gospodje, kajti s tem angelskim instrumentom lahko nočne more pretvorimo v sanje, kaktus v ličije, gnoj v torte, žolč v ambrozijo. Kako ustvarjati skulpture iz prahu izpod preproge? Kako razložiti zakaj, kako, kdaj, kdo ali kaj? Kako biti v nebesih in na Zemlji hkrati? Tako, da si klovn, dame in gospodje. Ne bojte se ali pa se bojte, vendar preoblikujte svoj strah. Nadenite si klovnovski nos, da vas poneumi! Razvijte svoj humor. Naj živijo neumneži!

Iz praznine in niča bomo na delavnici ustvarjali zgodbe, prijatelje, predmete in relacije. Oživljali jih bomo preko vizualnih podob in zvočnih učinkov. Gradili bomo na čustvih, smehu in interaktivni igri. Prepuščali se bomo lastni domišljiji, norim zamislim in skupaj zganjali veličastne norčije.

Delavnica je namenjena uprizoritvenim ustvarjalcem s predhodnimi izkušnjami. Prijavite se lahko na e-poštnem naslovu delavnice@prestopi.si, kamor pošljete tudi kratek življenjepis. Prijave zbiramo do 27. junija 2021.

Cena delavnice je 70 evrov.