QUIZOOLA!

QUIZOOLA!

O predstavi:

Velikokrat slišimo, da gledališče ne daje odgovorov, temveč samo postavlja vprašanja. Dobro gledališče postavlja res dobra vprašanja. In za Quizoolo! lahko rečemo, da postavi res veliko vprašanj. Če Chuck Norris naredi vse sklece, potem kolektiv Forced Entertainment v tej predstavi postavi vsa vprašanja. A to še ni vse. Quizoola! ne samo, da sprašuje, ona odgovarja. Filozofski, trivialni ali globoko osebni odgovori nastopajočih so izmišljeni na licu mesta, vzdušje pa se spreminja od intimnega klepeta do gostilniškega kviza in absurdnega zasliševanja. Kaj se zgodi, ko ostanemo samo z vprašanji in odgovori? Quizoola!

Quizoola! je predstava v trajanju, ki jo bodo za naš festival skrajšali. Vse se bo zgodilo zgolj v treh urah. Tri ure čistega užitka in muke, čiste pronicljivosti in banalnosti, čistega veselja in žalosti.

Med predstavo lahko stopite ven in se vrnete, ko vam paše. In ni dvakrat za reči, da si boste na koncu zaželeli, da predstave še ne bi bilo konec. Ker – kdo bi vedel, kaj vse se lahko skriva za naslednjim pravim vprašanjem.

Predstava je v angleškem jeziku in zaradi improvizacije ne bo nadnaslovljena oz. prevedena v slovenščino.

V sodelovanju s 58. Festivalom Borštnikovo srečanje.

Odmevi v medijih:

“Navdušujoče briljantno […]. Zdi se, da bodo postavili vsa možna vprašanja na svetu, zato da nikomur od zunaj ne bi bilo treba več vprašati ničesar.”

Jonathan Romney, The Guardian, 2000

O avtorjih:

Forced Entertainment je skupina šestih posameznikov, ki pooseblja kolektivnost v ustvarjanju. Ustvarili so nekaj najbolj vznemirljivih in odmevnih gledaliških predstav zadnjih desetletij in veljajo za tiste, ki so na novo izumili gledališče. Njihove podstave so angažirano-politične in osebne. So tako zelo njihove, a so istočasno tako zelo naše.

Idejna zasnova: FE

Nastopajoči: Robin Arthur, Tim Etchells, Richard Lowdon, Claire Marshall, Cathy Naden, Terry O’Connor

Besedilo: Tim Etchells in FE

Vizualna podoba/oblikovanje svetlobe: Richard Lowdon

Na sporedu:
15. maj 2023 ob 19:00
Lokacija: Kazinska dvorana SNG Maribor
Trajanje: približno 180 minut