Slaba družba

Vstopnina znaša 5 evrov. Vstopnice so na voljo na spletu in na prizorišču eno uro pred dogodkom.

 

Čisti odlitek duha časa

Slaba družba je tako čisti odlitek duha časa, ki krvavo potrebuje gledalce. Odlitek, oluščen besed in malone vseh odrskih iluzij, a vendarle polnokrvna gledališka izkušnja. Odlitek, ki se gledalcu ne vsiljuje, a mu ponudi »mnogobarvno« jukstapozicijo gledaliških slik, s katerimi se avtor dotakne številnih žgočih vprašanj trenutka, ki ga živimo. Hkrati pa začinjeno z glasbo iz nekih drugih časov, časov neke druge epidemije.

Vito Weis, ena najbolj prepoznavnih igralskih prezenc, ki brezkompromisno stopa pred občinstvo, je tokrat udaril s samostojnim avtorskim prvencem. A ga je pri snovanju presenetila nenadnost pandemije in porušila vse zamisli in nastavke. Porušila je avtorjev ustvarjalni (ne)mir in pristop, saj je ne nazadnje do temeljev zamajala prav vsa pravila človekovega delovanja, tudi umetniškega, obenem pa razprla nova, neznana obzorja in možnost za drugačne premisleke. Z izolacijo je prinesla tudi izjemno močno psihično negotovost in … novo družbo. Naenkrat smo ostali sami, sami s seboj.

Vito Weis (1986) je diplomiral iz igre in deluje na področjih dramskega gledališča, plesa, fizičnega gledališča in sodobnih scenskih umetnosti. Za svoje delo je prejel več nagrad: leta 2018 Borštnikovo nagrado za igro v predstavi Heroj 2.0 (Moment, En-Knap), leta 2015 Borštnikovo nagrado za mladega igralca za vlogi Léona in Rodolpha v predstavi Gospa Bovary (SNG NG) in leta 2016 nagrado zlati lev za igralske stvaritve v predstavah Gospa Bovary, Brez solz za pedre (Cankarjev dom in ŠKUC) in Heroj 1.0 (SMG, Moment).

V sodelovanju s Poletnim lutkovnim pristanom.

***

V skladu z odloki vlade je udeležba na kulturnih dogodkih dovoljena osebam z negativnim testom na covid-19, cepljenim ali prebolevnikom. Za otroke to pravilo ne velja.

Upoštevati moramo priporočila glede vzdrževanja medosebne razdalje, pravilnega nošenja maske, higiene rok in higiene kašlja.

***

Režija in izvedba: Vito Weis
Svetovanje za režijo: Žiga Divjak
Svetovanje za gib: Nina Pertot Weis
Svetovanje za glasbo in oblikovanje zvoka: Tomaž Grom
Dramaturško svetovanje in pomoč pri konceptu: Žiga Divjak, Nina Pertot Weis, Tomaž Grom
Oblikovanje svetlobe: Vito Weis, Igor Remeta
Scenografija in kostumografija: Vito Weis
Vodja tehnike: Igor Remeta
Foto: Nada Žgank
Video: Vid Hajnšek
Producentki: Tina Dobnik, Nika Bezeljak
Koprodukcija: Nova pošta (Maska & Slovensko mladinsko gledališče), Moment

Mesto: Maribor
Trajanje: 90 minut
Na sporedu:
20. avgusta 2021 ob 20:00
Intimni oder, GT22
21. avgusta 2021 ob 20:00
Intimni oder, GT22