Študenteater: Več nas bo, prej bo te igre konec?

Vstopnina znaša 5 evrov. Vstopnice so na voljo na spletu in na prizorišču eno uro pred dogodkom.

 

Štirje proti vsem

Realna situacija, v kateri se znajdejo štirje posamezniki. Kako delovati kot skupina? Kako lahko podpremo drug drugega, če smo si različni? Ali je naša različnost lahko odskočna deska ali je ovira? Lahko skupaj sploh kaj ustvarimo?

Štirje smo. Prvi pozna pravila igre, ve, da ta ni pravična, ampak jo mora odigrati do konca. Drugi ne ve, kaj dela, kaj si želi, s čim se ukvarja. Vse, kar si želi tretji, je, da se spozabi in živi v trenutku. Četrti je tukaj in opazuje, pozira kot jabolko in čaka na spremembe.

Kot skupina štirih funkcioniramo v dopolnjevanju, vsak prinaša svoj svet na oder in dopolnjuje drugega.

ŠtudenTeater je program za študente negledaliških programov, ki želijo nadgraditi svoje gledališko in ustvarjalno znanje in živeti oder. Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD), Gledališče Glej, Moment v sodelovanju z GT22 in Hiša otrok in umetnosti v sodelovanju s Hišino lutkovno akademijo s svojo profesionalno in strokovno podporo oblikujemo in vodimo ideje študentov v okvirih avtorskega, plesnega, performativnega in glasbenega gledališča.

***

V skladu z odloki vlade je udeležba na kulturnih dogodkih dovoljena osebam z negativnim testom na covid-19, cepljenim ali prebolevnikom. Za otroke to pravilo ne velja.

Upoštevati moramo priporočila glede vzdrževanja medosebne razdalje, pravilnega nošenja maske, higiene rok in higiene kašlja.

***

Avtorji in nastopajoči: Petja Golec Horvat, Katarina Kolar, Gašper Marčič, Lara Vihernik Pilko
Mentorica: Barbara Kukovec
Oblikovalka zvoka/looper: Petja Golec Horvat
Oblikovanje svetlobe, kostumografija in tehnično vodstvo: ekipa
Tehnična pomoč: Andrej Firm
Tehnično vodenje: Maja Šnuderl
Fotografije: Gregor Salobir
Izvršni producent: Zoran Petrovič
Produkcija: Moment Maribor

Mesto: Maribor
Trajanje: 50 minut
Na sporedu:
ob
Odpovedano