Via Matti/Ulica norcev

Vstopnina znaša 5 evrov. Vstopnice so na voljo na spletu in na prizorišču eno uro pred dogodkom.

 

Angažirano-gostilniški komad med stvarnostjo in iluzijo, treznostjo in norostjo, teranom, aperolom in špricerjem

“Stojko? On je moj sosed. Živi v vasici na vrhu hriba. V tej vasici so hiške postavljene iz kamna in uličice med njimi so izjemno ozke. Ta vasica ima bogato tradicijo postavljanja jaslic pred hiškami. Naloga turistov je, da poiščejo prav vse jaslice v vasici. Za nagrado sodelujejo v žrebanju za večerjo za dva v vaški gostilnici na ulici Via Matti. Stojko tam kelnari. Ampak njega ni tukaj, jaz pa sem in nujno rabim kavo, rezino pršuta in požirek terana. Njega ni tukaj in meni gre to blazno na živce in to je šele prva domina v neskončni vrsti stvari, ki bi jih bilo nujno spremeniti, da mi ne bi eksplodirala glava. Ta se že podira in komaj čaka, da za sabo poruši še vse ostale. Dobrodošli v viharju mojih sinaptičnih povezav. Dobrodošli na Ulici norcev.”

Predstava je sprehod skozi vihar protagonistovih sinaptičnih povezav, obenem pa naslavlja vse naše nestrpnosti in netolerantnosti. Ves čas išče, kaj je tisto vrhovno, ključno, kar nam gre na živce, tisto, kar je krivo, da se počutimo tako, kot se. Je gostilniško-politični komad, je “štajerska joga” v svojem načistejšem bistvu, je hvalospev zdravi pameti in edinemu pravemu kraškemu teranu.

Predstava je kolektivno delo skupine. Je del širšega dvoletnega projekta Unplugged/Izštekani.

 

***

V skladu z odloki vlade je udeležba na kulturnih dogodkih dovoljena osebam z negativnim testom na covid-19, cepljenim ali prebolevnikom. Za otroke to pravilo ne velja.

Upoštevati moramo priporočila glede vzdrževanja medosebne razdalje, pravilnega nošenja maske, higiene rok in higiene kašlja.

***

 

Igralec: Tilen Kožamelj
Režiser: Zoran Petrovič
Dramaturg: Marek Turošík
Scenograf in avtor svetlobne podobe: David Orešič
Fotograf: Andrej Firm
Izdelovalci scene: Marko Golnar, Nejc Birsa in Borut Žvorc
Tehnika: Borut Žvorc in Andrej Firm

Premiera: 31. marca 2017, Intimni oder GT22, Maribor
Produkcija: Moment
Koprodukcija: GT22
Podpora: Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Maribor

Mesto: Maribor
Trajanje: 45 minut
Na sporedu:
12. avgusta 2021 ob 21:00
Vojašniški trg
13. avgusta 2021 ob 21:00
Vojašniški trg
14. avgusta 2021 ob 21:00
Vojašniški trg