Žonglerski koncert

Vstopnina: prostovoljni prispevki.

 

Žongliranje ni koncert in koncert ne more biti žongliranje. Razen če …

“V današnji dobi je Žonglerski koncert med najuporabnejšimi, najkoristnejšimi proizvodi, ustvarjenimi na Naši zemlji, pravi pravcati naš, slovenski plod, svetal in lep. V času, ko vsi vidijo resnični položaj, ko vsak razume, kaj je bistvo in po kateri poti naj gre.
Mismo Nismo nas učijo verovati v moč srca, duše in napredka, ki narodom prinaša luč. Povedo to z zapletenimi, bohotnimi žonglerskimi figurami pa zategadelj še močneje deluje. Dosegli so, da so se v duši današnje generacije naselili ideali, višje ambicije ter vera v moč in pomembnost posameznika.”

Nova kreacija kolektiva Mismo Nismo, ki so jo začeli ustvarjati spomladi 2019, postavi cirkuški ansambel v identiteto girl-/boybanda. V Žonglerskem koncertu se petju, recitaciji in drugi komunikaciji z občinstvom enakopravno priključi umetnost žongliranja. Žongliranje se skozi razcefrano opno pomika med lego front(wo)mana in back vokalov oziroma back žonglalov.

Pojmovni aparat scenskih subjektov se je mariniral v koktejlu kompostnih komentarjev na netu, protioblastniškega fakofa in treh rezin ingverja. Malicamo prigrizke v fukiš srajci, medtem ko si najbolj iskreno želimo otroških pesmic o prdcih. Predstava občasno prdne tudi tu in zdaj. Če je politična, naj bo politična beštija. Nasilje je tu in romantika je tam. Smo lahko sploh pri čem enotni, če smo si tako različni? Če smo vzeli tako različne izdelke s polic? Je morda koreografija edino, kar nas še (po)enoti? Pljuvamo po sebi, ker ščijemo proti vetru, pljuvamo po strukturah, ker želimo, da so gibke in inkluzivne. Žongliranje in glasba povezana – skupaj: z večjo subverzivno močjo kot kdajkoli doslej. Žonglerski koncert.

***

V skladu z odloki vlade je udeležba na kulturnih dogodkih dovoljena osebam z negativnim testom na covid-19, cepljenim ali prebolevnikom. Za otroke to pravilo ne velja.

Upoštevati moramo priporočila glede vzdrževanja medosebne razdalje, pravilnega nošenja maske, higiene rok in higiene kašlja.

***

Avtorstvo in izvedba: Eva Zibler, Oton Korošec, Tjaž Juvan
Režijska pomoč: Nina Ramšak
Svetovanje: Mojca Sovdat, Matija Solce, Ravil Sultanov
Avtorska glasba: Tjaž Juvan
Besedila: Eva Zibler, Tjaž Juvan, Oton Korošec, Otroci socializma
Zasnova luči: Jasmin Pervanić, Nina Ramšak
Produkcija: Mismo Nismo
Koprodukcija: Zavod Bufeto
Sodelovanja: Cirkusfera, Cirkorama, Cirkobalkana, Zavod Vitkar, Društvo Gledališče Ane Monro, Cirkusarna NaokROG v AT Rog, Zavod Emanat, Klub Gromka, Moment
Produkcijska podpora: Oddelek za kulturo Mestne občine Ljubljana, Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije
Postprodukcijska podpora: Oddelek za kulturo Mestne občine Ljubljana

 

Mesto: Maribor
Trajanje: 50 minut
Na sporedu:
9. julija 2021 ob 19:00
Glavni trg