Jubilej

Vstopnina znaša 5 evrov. Vstopnice bodo na voljo na prizorišču eno uro pred dogodkom.

 

Radikalno nežen ceremonial

Avtorska predstava / kolektiv En drag ansambel s sodelavci

Državljanki Dragana in Dragica sta v letu 2020 potovali. Po kolesarskih protestih, po točkah vzpostavljanja nove državnosti, po ključnih simbolih slovenstva. Odeti v narodno nošo v prepevanju tistih starih, dobrih, domačih napevov. Kdor poje, slabo ne misli. Dlje kot sta hodili, bolj sta si želeli, da ne bi bili toliko državljanki, ampak raje prebivalki. Zdaj sta prispeli v gledališče. Napočil je čas za Jubilej.

Kaj gradi in kaj razkraja nacijo? Kdo smo in kam gremo? Kaj je naša identiteta in kako jo presežemo? Je to sploh mogoče? Želeno? Nujno? Kako v tem procesu gradimo odnos do sebe, drug do drugega in do vsega, kar nas definira? Kako se znebiti teže simbolov? Je mogoče s simbolno razgradnjo sprati tudi grehe države? Kaj je naša alternativa? Kje najdemo svobodo? Kaj leži onkraj nacije, države, človeštva? In kje je v poplavi trdega populizma prostor za radikalno nežnost kot točke ultimativnega upora vsem oblikam zatiranja?

Vabljeni na jubilejno spoznavanje narave in družbe. Ena Draga, a nujna lekcija. Vsem uprizoritvam sledi klepet.

En drag ansambel:

Danijel Petković je plesalec, performer in igralec. Posveča se sodobnemu plesu in performansu, novi burleski in hibridnim oblikam uprizoritvenih umetnosti. Je stalni član kolektiva Feminalz, s katerim kot Dee Dee Void soustvarja tehnoburlesko Tatovi podob.

Rok Kravanja je igralec, ki deluje tako v institucionalnih kot neinstitucionalnih projektih. Fokus njegovega delovanja je raziskovanje odnosa s publiko in preseganje meja klasičnih gledaliških okvirov skozi produkcije Vie Negative, Zavoda Maska, Momenta, Kitcha, Škuca, Gledališča Glej.

Urban Belina deluje kot postmedijski ustvarjalec, kurator, književni prevajalec in pisec. Posveča se raziskovanju političnega potenciala kvirovskih podob, zdravstvene dejavnosti, industrije dobrega počutja, mejnih anatomij in identitet mavričnega spektra in tudi drugih raznolikih izrazov in sindromov (post)človeškega obstoja.

Ajda Tomazin je oblikovalka in koreografinja. Zaključila je magistrski študij koreografije in performansa pri dr. Bojani Kunst. Njena specifika je, da projektom doprinese celostne koncepte, ki zaobjemajo koreografijo in oblikovanje – oblikovanje vizualij, prostora; s tem ko ustvarja poseben jezik in metodologijo procesa.

***

V skladu z odloki vlade je udeležba na kulturnih dogodkih dovoljena osebam z negativnim testom na covid-19, cepljenim ali prebolevnikom. Za otroke to pravilo ne velja.

Upoštevati moramo priporočila glede vzdrževanja medosebne razdalje, pravilnega nošenja maske, higiene rok in higiene kašlja.

***

Koncept, režija, koreografija in scenografija: En drag ansambel (Rok Kravanja, Daniel Petković, Urban Belina in Ajda Tomazin)
Dramaturgija: Urban Belina in Jasmina Založnik
Nastopata: Rok Kravanja in Daniel Petković
Oblikovanje zvoka: Slaviša Stevanović (Evano)
Oblikovanje luči: Grega Mohorčič
Tehnično vodenje: Grega Mohorčič (Gledališče Glej) in Andrej Firm (Moment)
Tehnična podpora: Brina Ivanetič, Simon Bezek in Žan Rantaša
Fotografija: Ajda Tomazin in Ivian Kan Mujezinović
Oblikovanje maske za promocijske fotografije: Tina Prpar
Dokumentarni video: Borut Bučinel
Oblikovanje plakatov in gledališkega lista: Mina Fina in Ivian Kan Mujezinović / Grupa Ee
Urednica gledališkega lista: Tery Žeželj
Odnosi z javnostmi: Tjaša Pureber (Gledališče Glej) in Maša Stošič (Moment)
Producentki: Anja Pirnat (Gledališče Glej) in Nika Bezeljak (Moment)
Partnerji: Gledališče Glej in Moment v sodelovanju z zavodom Odprti predali
Podpora: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana in Mestna občina Maribor
Zahvaljujemo se: Daji in Radu Kravanja, Lutkovnemu gledališču Ljubljana in Andreji Kovač

Mesto: Maribor
Trajanje: 50 min
Na sporedu:
24. junija 2021 ob 19:00
Intimni oder, GT22
24. junija 2021 ob 21:00
Intimni oder, GT22
25. junija 2021 ob 19:00
Intimni oder, GT22
25. junija 2021 ob 21:00
Intimni oder, GT22