LAST DROPOUT

LAST DROPOUT

Last Dropout je eden izmed legacy bandov 2010., znan kot največji slovenski punk rock boyband. Uradno upokojeni leta 2020, enkrat ali dvakrat na leto počastijo svoje oboževalce s koncertom. Včasih vadijo petkrat, včasih 15-krat, včasih 16-krat, enkrat je bilo skoraj 20-krat.

Običajno igrajo avtorske pesmi, se pa z veseljem poigrajo s kakšno priredbo, ki občinstvu požene kri po žilah. Milenijcem vzbudi nostalgijo na boljše čase, zoomerjem pa pokaže integracijo elektronike in trapa v punk rock. Njihovi koncerti se lahko klasificirajo kot teatralna komedija s tempom približno 120 udarcev na minuto.

O zasedbi:

Bend sestavljajo trije člani, pravi štajerski žrebci. Frontman Oak (Urban Kos) igra kitaro in poje, je odgovoren za snemanje videospotov in v bistvu tudi za vse ostalo. Je avtor ene največjih štajerskih uspešnic – Rajko. Naslednji član je Zeko (Alen Zarič), bobnar, ki se ima res dobro, ko bobna. Nekateri pravijo, da je svoje gibe ukradel Travisu Barkerju, on pravi, da zanj še ni slišal, saj ne igra harmonike v slovenskem ansamblu. Najlepši član je Wayne (Žiga Vehovec), ki igra bas in zadnje čase zelo pridno vadi. Posledično je samozavesten in najbolj smešen član benda. Sicer je tudi priznan DJ v Berlinu.

Zasedba: Urban Kos – vokal in kitara, Alen Zarič – bobni, Žiga Vehovec – bas

Na sporedu:
12. maj 2023 ob 21:00
Lokacija: Vetrinjski dvor
Trajanje: 60 minut
Vstop prost