REAL MAGIC/RESNIČNA ČAROVNIJA

REAL MAGIC/RESNIČNA ČAROVNIJA

O predstavi:

Tri kure na odru so kot tri brezglave Triglave Slovenije, ki ne najdejo skupnega jezika. Poskušajo. Poskušajo zelo. Poskušajo do konca in čez, a jim ne uspeva. One tega še ne vedo, ampak to je predstava, narejena za Slovenijo. To je predstava o absurdnem nerazumevanju, prizadevanju in komičnem ponavljanju. To je predstava, v kateri Richard Lowdon, Claire Marshall in Jerry Killick vztrajno dokazujejo vrhunskost svoje igre. Igre na odru, igre v mislih, igre v svetu. Njena resnična čarovnija je, da nas spomni na resnično čarovnijo gledališča in na to, da je nekaj redko takšno, kot se zdi. Da je hudič v detajlih. Da je preprostost najbolj zakomplicirana. Da je biti človek v svojem bistvu skrajno zanimivo.

Po predstavi sledi pogovor z ustvarjalci.

V sodelovanju s 58. Festivalom Borštnikovo srečanje.

Odmevi v medijih:

“Predstava Resnična čarovnija je neizbežna, skrajno neprizanesljiva mašina, katere pravil ni mogoče spremeniti. […] Gledanje predstave postane čustveno popotovanje, ki gledajočemu odgrinja njemu lastne življenjske zgodbe.”

Miriam (Mim) King, Total Theatre, 2016

O avtorjih:

Forced Entertainment je skupina šestih posameznikov, ki pooseblja kolektivnost v ustvarjanju. Ustvarili so nekaj najbolj vznemirljivih in odmevnih gledaliških predstav zadnjih desetletij in veljajo za tiste, ki so na novo izumili gledališče. Njihove podstave so angažirano-politične in osebne. So tako zelo njihove, a so istočasno tako zelo naše.

Idejna zasnova: FE

Režija: Tim Etchells

Avtorji in nastopajoči: Jerry Killick, Richard Lowdon in Claire Marshall

V sodelovanju z: Robin Arthur in Cathy Naden

Oblikovanje svetlobe: Jim Harrison

Vizualna podoba: Richard Lowdon

Produkcija: Jim Harrison

Oblikovanje zvoka: Greg Akenhurst in Doug Currie

Asistentka: Anna Krauss

Glasbena elektronika in obdelava zvoka: John Avery, Tim Etchells in Aisha Orazbayeva

Partnerji: PACT Zollverein Essen, HAU Hebbel Am Ufer Berlin, Künsterlhaus Moustonturm Frankfurt, Tanzquartier Wien Vienna, ACCA Attenborough Centre for the Creative Arts, University of Sussex and the Spalding Gray Consortium – On the Boards Seattle, PS122 NYC, Walker Art Center Minneapolis and Warhol Museum Pittsburgh

Na sporedu:
14. maj 2023 ob 20:00
Lokacija: Velika dvorana Lutkovnega gledališča Maribor
Trajanje: 90 minut