Ta vikend tlakujemo stopnice in vabimo na predstavo B U M !

V petek, 4. junija, od 15. do 19. ure tlakujemo pot nazaj v gledališče, nazaj na Intimni oder! Da bo ta prvič od jeseni 2020 naprej lahko široko odprl vrata za javnost. Andraž Jug & Slam zverine bodo na dogodku Roke so zlato tlakovali pot in polagali ploščice. Metaforične. Simbolne. Dobesedne. Na stopnišče, ki vodi v GT22 z Židovske ulice. Bi radi pomagali? Bi radi pometali, risali, pesnikovali, mešali, brusili, slamali, rezali, polagali, performirali, rajhali, fugirali, se družili, pomivali in utirali pot kulturi? Kultura potrebuje nove delovne sile. Pridite v oblačilih, ki jih boste z veseljem umazali. Dobili boste delavsko knjižico, za vašo pomoč vas bomo poplačali z delavsko malico.

Po delu si bomo privoščili zaslužen odmor, zvečer pa se bomo premaknili na Židovski trg, kjer se začne Jazz ‘ma mlade z birds of unknown (SI) in Borna Pehar 4tet (CRO/SI)!

V soboto, 5. junija, ob 18. uri bodo Slam zverine s pesmijo otvorile obnovljeno stopnišče in vstopili bomo lahko v gledališče – s predstavo B U M !, ki se začne ob 19. uri. Predstava z uporabo različnih gledaliških izrazov domiselno obravnava široko tematsko polje temeljnih filozofskih, etičnih, zgodovinskih in znanstvenih vprašanj sodobnega človeštva. Problematizira nastanek atomske bombe skozi biografski vidik njenega očeta, fizika Roberta Oppenheimerja, ter poskuša razrešiti njegove notranje konflikte več kot pol stoletja po njegovi smrti.

Vabljeni!

***

V skladu z odloki vlade je udeležba na kulturnih dogodkih dovoljena osebam z negativnim testom na covid-19, cepljenim ali prebolevnikom. Za otroke to pravilo ne velja.

Upoštevati moramo priporočila glede vzdrževanja medosebne razdalje, pravilnega nošenja maske, higiene rok in higiene kašlja.

***