Konferenca o skupini Forced Entertainment I. del

Konferenca o skupini Forced Entertainment I. del

Konferenca o skupini Forced Entertainment

V sklopu festivala Prestopi in kot preddogodek Borštnikovega srečanja bosta Moment in Festival Borštnikovo srečanje organizirala mini konferenco o gledališkem delu skupine Forced Entertainment.

Forced Entertainment je skupina, ki že od svojega nastanka leta 1984 prebija ustaljene prakse gledališča. Njihova moč, zanimivost in relevantnost so nedvomno plod edinstvenega procesa dela. Šest umetnikov, ki z neverjetno širino in odprtostjo že 30 let kljubujejo cinizmu in poenostavljanju. Ki še vedno raziskujejo, eksperimentirajo in iščejo odgovore tam, kjer jih mnogi pozabljajo iskati: na odru.

Njihove predstave so polne humorja in duhovitosti, a hkrati zahtevajo celega gledalca. Ne zadovoljijo se z enostavnimi in poznanimi postopki. Njihovo delo je naporno in nepopustljivo. Zbranost, ki jo zahtevajo od gledalca, je poplačana z globokimi uvidi v bit sodobnega človeka.

S to mini konferenco bi radi začeli odpirati prostor refleksije te izjemno pomembne in navdihujoče skupine. S predavanji, debatami in pogovori z umetniki želimo tlakovati pot tako teoretski kot tudi praktični obravnavi tega fenomena, ki mu pravimo Forced Entertainment.

 

Potek:

14. 5., nedelja

18.00, Mali oder, SNG Maribor – uvodna predavanja (Zala Dobovšek, Aldo Milohnić, Leja Jurišić)

20.00, Lutkovno gledališče Maribor – predstava Real Magic (Resnična čarovnija)

21.45, Lutkovno gledališče Maribor – pogovor po predstavi (vodi: Uroš Kaurin)

 

15. 5., ponedeljek

11.00, Mali oder, SNG Maribor – pogovor s člani FE o njihovem načinu dela in delovanja (največ 2 uri, vodita: Teja Reba in Uroš Kaurin)

18.00, preddverje Kazinske dvorane, SNG Maribor – povzetek konference

19.00, Kazinska dvorana, SNG Maribor – predstava Quizoola!

 

Na sporedu:
14. maj 2023 ob 18:00
Lokacija: Mali oder SNG Maribor
Trajanje: 2 dni
Vstop prost